Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων πραγματοποίησε στις 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 10.00 εκδήλωση Τιμής προς το Πολεμικό Ναυτικό για την επιτυχή δράση του κατά  την περίοδο των Επιχειρήσεων στην Μεσημβρινή Ρωσία (1919) και κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922).

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκ μέρους του ΠΝ ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ Διοικητής ΔΝΕ Αξ. Κύριος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ με τριμελή αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του ΠΝ. Παρέστη δε, και ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Αξ. Κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος (απόστρατος Αξιωματικός ΠΝ), καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπροσθέτως παρέστησαν  εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας Κ.Κ. Παύλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Ο Υπαναύαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Καραγεώργης στην ομιλία του ανέφερε:

«Υψίστη τιμή, δείγμα ευγνωμοσύνης, λαμπρή απόδειξη της αναγνώρισης της προσπάθειας του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί η σημερινή σας εκδήλωση. Εκ μέρους του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναυάρχου κυρίου Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος πάντα λέει ότι όσο έχουμε θάλασσα, όσο έχουμε Ναυτικό, υπάρχει και η Ελλάδα, θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτήν την πρωτοβουλία.

Είναι πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για μένα, άνθρωποι απλοί, που παλεύουν καθημερινά, να θυμούνται και να αναγνωρίζουν την προσπάθεια,την διαχρονική προσπάθεια όπως είπε και ο πρόεδρος, του Πολεμικού Ναυτικού που δίνει πάντα το παρόν σε εύκολες και δύσκολες καταστάσεις.

«Η Ρωμανία και αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο». Αυτό είναι το νόημα λοιπόν της σημερινής εκδήλωσης αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει το Πολεμικό Ναυτικό την σημερινή εποχή, τις δυσκολίες που όλοι περνάμε. Δεν περνάμε μια κρίση, ζούμε μια ευκαιρία. Ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας, να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό αποδεικνύεται εσείς σήμερα που συνεχίζεται την προσπάθεια και με τα λόγια σας, τις πράξεις σας, τις σκέψεις σας τιμάτε το Πολεμικό Ναυτικό.

Ευχαριστούμε πολύ»