ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ σας προσκαλούν, 
εντός του χώρου του Ιερού Ναού, σε μια Εκδήλωση Μνήμης και Ιστορίας  «Υπέρ Μακαρίας Μνήμης και Αιωνίου Αναπαύσεως των ψυχών των επ’ ελπίδι Αναστάσεως, ζωής αιωνίου πεσόντων πατέρων και αδελφών ημών, εν ταις αεροπορικαίς επιδρομαίς κατά τα έτη 1941-1944, έτι δε και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πρώτου (Α’) Ιερέως της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου (Ελληνικού) Οικονόμου Κωνσταντίνου Αβρ. Ιωσηφίδη» συμφώνως με το ακόλουθο πρόγραμμα :

Ώρα 7:00 π.μ.

  1. Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
  2. Επιμνημόσυνος Δέησις δια «τους πεσόντας εν ταις αεροπορικαίς επιδρομαίς κατά τα έτη 1941-1944 και τον Α’ Ιερέα της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου Οικονόμον Κωνσταντίνον Αβρ. Ιωσηφίδην».
  3. Έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής με θέμα: Ιστορική Αναδρομή Αγ, Παρασκευής “Από το χτες στο σήμερα”
  4. Απόδοσις επίκαιρων ιστορικών ποιημάτων από μαθητάς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής Ελληνικού-Αργυρουπόλεως.
  5. Επίκαιρος Ομιλία υπό της φιλολόγου – ιστορικού και υποψηφίας διδάκτορος Λαογραφίας κας Γεωργίας Σταυροπούλου.
  6. Βράβευση μαθητών Γ’ Λυκείου, κατοίκων Αγ. Παρασκευής.
  7. Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Ιωάννη Κωνσταντάτο και από τον Αθανάσιο Ελευθεριάδη ως εκπρόσωπου των κατοίκων και της Ενορίας της περιοχής.
  8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
  9. «Αητέντς’ επερηπέτανεν», δημώδες ακριτικό Πόντου – Χορευτικό συγκρότημα της Ένωση Ποντίων Σουρμένων.